لوبیا

ترکیبات شیمیایی:

در صد گرم لوبیای سبز مواد زیر موجود است

آب                   
92 گرم

 

پروتئین              
1/6 گرم

 

چربی                
0/2 گرم

 

مواد نشاسته ای  
4/5 گرم

 

سدیم                 
4 میلی گرم

 

پتاسیم               
150 میلی گرم

 

کلسیم                
50 میلی گرم

 

فسفر                
35 میلی گرم

 

آهن                 
0/6میلی گرم

 

ویتامین آ           
540 واحد

 

ویتامین ب 1       
0/16 میلی گرم

 

ویتامین ب 2      
0/1 میلی گرم

 

ویتامین  ب 3      0/5 میلی گرم

 

ویتامین ث         15 میلی گرم

 

اینوزیت              
0/75 میلی گرم

 

ساکارز              
1/5 گرم

 

در صد گرم لوبیای خشک مواد زیر موجود است

 

آب                   
10 گرم

 

پروتئین              
22 گرم

 

چربی                
1/5 گرم

 

سدیم               
15 میلی گرم

 

پتاسیم             
1 گرم

 

کلسیم             
130 میلی گرم

 

فسفر               
420 میلی گرم

 

آهن                  
7 میلی گرم

 

ویتامین آ            
20 واحد

 

ویتامین ب 1        
0/55 میلی گرم

 

ویتامین ب 2         
0/2 میلی گرم

 

ویتامین ب 3         
2/4 میلی گرم

 

برگهای لوبیدارای ماده ای بنام آلان توئین می باشد .

 

خواص داروئی:

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای
سفید معتدل است

 

1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می کند

 

2)درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است

 

3)سنگ کلیه را برطرف می کند

 

4)سینه و ریه را نرم می کند

 

5)آب را از بدن خارج می سازد

 

6)لوبیای سبز مقوی قلب است

 

7)نیروی جنسی را تحریک می کند

 

8)قاعده آور است

 

9)کلسترول خون را پائین می آورد

 

10)ضد سرطان است

 

11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است

 

12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف روده ها را تمیز می کند

 

13)فشار خون را پائین می آورد

 

14)یبوست را برطرف می کند

 

15)در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر کرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .

 

طرز استفاده:

جوشانده :  مقدر 30
گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید

لوبیای پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا  پخته و نرم شود و بمقدر یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد .

سوپ لوبیا : از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید .

مضرات :

لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای شاخاصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینکه گاز زیادی در معده  و روده تولید می کند باید بمقدر کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنراقابل هضم کرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،‌آب تازه روی آن بریزید و بپزید .

/ 0 نظر / 19 بازدید